Hippocampus Medicus - dr.Olga de Bakker, sportduikerarts
Mijn Blog

duikkeuring

certificering als arts/ duikerarts

Certificering rond voor de komende 3 jaar voor:
NICDA, Nederlandse Vereniging van Duikgeneeskunde, duikerarts C
SCAS: sportgeneeskunde: sportduikerarts
en voor de komende 5 jaar de BIG registratie als arts. 
Dus: we kunnen er weer tegen aan de komende jaren. Duikers/ keurders: welkom. 
 

duikwens van het team

Beste duiker, via deze blog wens ik u, mede namens mijn team (Bernadette, Didier, Madeleine en Hanna) alle goeds toe voor 2017 en vele mooie uren onder water. 
Wij staan weer helemaal voor u klaar, zowel voor de keuringen, als voor de duikmedische advisering. Met de cerificering van de jonge duikerarts Bernadette is de duikmedische expertise flink uitgebreid. 

Wij vinden het belangrijk dat u zo goed en gezond mogelijk het water in gaat en er ook zo weer uit komt en daar gaan wij voor!

nieuwe duikerarts bij Hippocampus

Vanaf heden maakt mijn dochter Bernadette de Bakker als internationaal gecertificeerd duikerarts deel uit van het keuringsteam. Zij was al bij mij werkzaam als assistent, maar heeft medio april de opleiding tot Medical Examiner of Diving (M.E.D.) met goed gevolg voltooid. Met haar duikkennis als NOB/PADI instructeur is zij een welkome aanvulling. Ik zie uit naar de samenwerking en sparring. 

ECG apparaat aangeschaft, Alpe d'Huzes keuringen

ECG mogelijkheid.Met de aanschaf van ECG apparatuur zijn mijn medische mogelijkheden uitgebreid en kan ik nu ook keuringen doen voor Alpe d'Huzes. 

lezing over duikmedische zaken

Dinsdag 9 september zal ik in Spijkenisse een lezing geven over duikmedische zaken, zoals duiken met ziekten, medicijnen, na een hartinfarct, met astma, met kinderen etc. Zie hiervoor ook de site van Botlek.nl. Ik hou vaker praatjes over de risico's van duiken, het ut van keuringen en alle duikmedische zaken die dagelijks voorkomen in mijn praktijk. U kunt hiervoor contact met mij opnemen. U bent ook welkom volgende week.

praatje op DuikVakerbeurs

Beste duiker, op de laatste DuikVakerbeurs heb ik weer een praatje gegeven: ben ík wel duikproof?! 

Je moet als duiker niet alleen aandacht besteden aan je uitrusting, de duikplek en je eigen opleiding, maar ook aan je eigen lichaam. Je bent zélf ook een schakel in de keten. 
Aan de orde kwam o.a.: kun je wel veilig duiken met overgewicht, slechte conditie, astma, na een hartinfarct, met suikerziekte, met kinderen, met medicijnen??? 
Mocht u hier vragen over hebben: mail of bel mij.

DuikVakerbeurs

Beste duiker, zaterdag 1 februari, 14.00 uur zal ik op de DuikVakerbeurs een lezing geven over duikkeuringen en hoe je kunt duiken met ziektes. Na een hartinfarct, met suikerziekte, hoge bloeddruk etc. Ik ben daar ook om uw vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom.

uitbreiding keuring met leestest, card en cholesterolmeting.

Beste duiker, ik ben steeds bezig met het verbeteren en uitbreiding van mijn keuringen. Hieronder enkele activiteiten waar ik zoal mee bezig ben.
1. leestest voor de wat 'oudere' duiker. Ik heb zelf een leesbril nodig om te lezen (sterkte +2 dioptrie). Onder water komt er nog 1 dioptrie bij, wat betekent dat ik mijn computer en console niet kan lezen. Ik heb dus een aangepaste duikbril. Ik krijg meerdere duikers die ook een leesbril nodig hebben, maar geen aangepaste duikbril hebben (of lenzen gebruiken).
RSS

Recente posts

certificering als arts/ duikerarts
januari: gratis body composition meting bij de duikkeuring
duikwens van het team
nieuwe duikerarts bij Hippocampus
plastic fit to dive card

Categorie├źn

bijscholing.
duiken met kinderen
duikkeuring
duikvakantie
keuren van vinzwemmers, freedivers
nieuw aanbod
praatjes
Mogelijk gemaakt door